Halvmarathon er et udmærket sted at starte hvis du vil begynde på løbesport, det er stadig en seriøs udfordring, men den er lidt nemmere at træne til end en hel marathon. Som del af halvmarathons gruppen, skal du kun løbe en omgang, hvilket svarer 21,0975 km. Den Danske rekord for hurtigst gennemførte halvmarathon ligger på 1:01:55, så den gælder det om at slå.

Der behøver selvfølgelig ikke at gå alt for meget konkurrence i det, og der er plads til alle, så hvis du bare deltager for at være med, så er det også en garanteret fed oplevelse med fantastisk sceneri.

Under løbet vil du komme forbi mange flotte og ikoniske steder, såsom den Tilsandede Kirke, der i 17’hundrede tallet faldt til offer for den ekstreme sandflugt der på det tidspunkt hærskede i området.

Hulsigstien er også et specielt highlight, en lille sti der fører gennem det vidunderlige hede landskab lige syd for Skagen. Skagen er en meget charmant by med mange historiske bygninger og under løbet vil du komme forbi flere historiske monumenter, Drachmans hus og Vippefyret er blot to eksempler. 

Skagen Marathon fører dig gennem de naturskønne omgivelser i Toppen af Danmark. Ruten går blandt andet gennem Skagen Plantage, Grenensporet og små veje gennem Skagen by. Under Løbet vil trafikken i Skagen delvist blive spærret for at sikre deltagernes sikkerhed.

 

Start og Mål er på Lystbådehavnen.

 

Download kort af ruten

Se Løbsruten her (Walk and talk er samme rute):